Afbeelding
Foto: Bob Awick

Celstraf van jaar voor overvaller belwinkel Brinklaan

Politie

BUSSUM - De verdachte van de overval op de telefoonzaak aan de Brinklaan van afgelopen juni heeft een celstraf van een jaar, waarvan zeven maanden voorwaardelijk opgelegd gekregen. De Bussumer (32) stond afgelopen week weer voor de rechter. 

De Bussumer probeerde op afgelopen juni de eigenaar van de belwinkel aan de Brinklaan in Bussum met een mes af te persen. Zelf omschreef de Bussumer zijn actie als een schreeuw om hulp. Hij wilde geholpen worden aan zijn stemmingswisselingen en zijn suïcidale gedachten. De Bussumer, die volgens deskundigen lijdt aan schizofrenie en licht autistisch is, was op het moment van de overval verminderd toerekeningsvatbaar.

Bussumer vond dat tablet niet goed gerepareerd was
De man stapte 's morgens de winkel in, met in de mouw van zijn jas een keukenmes. De Bussumer was boos op de winkelier, omdat hij vond dat die zijn kapotte tablet niet goed gerepareerd had. De winkelier die de man herkende, pakte bij het zien van het mes een houten plank en joeg de Bussumer de winkel uit. De verdachte vluchtte naar zijn woning in de Olmenlaan, waar hij nog diezelfde dag door de politie werd gearresteerd.

Vonnis komt overeen komt eis van officier
Het vonnis komt nagenoeg overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden. De Bussumer heeft een proeftijd van 3 jaar. Al die tijd moet hij zich houden aan de voorwaarden van de reclassering, ook als dat zou betekenen dat hij zich verplicht moet laten behandelen in een gesloten instelling.

Uit de krant