Afbeelding
Foto: Bob Awick

'Brandweer heeft het goed gedaan bij brand Naardermeer'

Algemeen

NAARDEN - De brandweer heeft vooralsnog correct gehandeld bij de twee grote branden vorige week donderdagnacht aan het Naardermeer. Dat zei burgemeester Han ter Heegde gisteren na vragen van het CDA. Specifiekere conclusies kunnen pas getrokken worden na de evaluatie. Hieruit moet blijken hoe de brandweer heeft gehandeld en hoe de avond is verlopen. 

Het CDA wilde weten waarom er 45 minuten zat tussen de melding en de start van het blussen van de boerderij op nummer 17. Hiervoor blijken meerdere redenen te zijn. Onder meer de grote afstand tussen de boerderijen van bijna 300 meter, het smalle weggetje, het slechte weer en het opgestelde materiaal voor de woning op nummer 15 werden als reden genoemd.

Wat ook meespeelde was dat men in eerste instantie uitging van één incident met twee branden. Pas later werd duidelijk dat het om twee op zichzelf staande branden betrof. Er werd door de brandweer prioriteit gegeven aan het blussen van de brand op nummer 15 omdat daar nog mensen in zaten die eerst gered moesten worden. 

In totaal zijn die nacht 21 verschillende eenheden, waaronder brandweerkorpsen, rietenkapspecialisten en operationeel leidinggevenden betrokken geweest bij de beide branden. 

Uit de krant