Afbeelding
Foto: Gooise-4-daagse

'Jammer dat het nu al weer voorbij is'

Algemeen

'T GOOI - "Als dit de opmaat is voor de tiende Gooise vierdaagse, dan liggen we goed op koers. We leren van elke editie en dus gaan we bij ons jubileum volgend jaar helemaal los." Voorzitter Tim Bitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi is vol lof over zijn team.

Een spontane ovatie was er voor de oudste deelnemer, de 88-jarige Rik Brugman uit Hilversum. "Dat ik op mijn leeftijd nog een prijs mag winnen", sprak hij, beduusd van zoveel eerbetoon. "Mijn vrouw is twee weken geleden overleden en de dokter zei dat het goed zou zijn als ik hier toch meeliep. Achteraf ben ik daar heel blij om, want het voelde als een warm bad. Als ik gezond blijf, hoop ik er volgend jaar zeker weer bij te zijn", aldus de heer Brugman, die vergezeld werd door zijn dochters Erica en Hester.

Het Vlaamse kwartet Marc en Corry Lauwaert Vaerendonck uit Zele en Sonja en Cools Danny van den Bergh uit Waasmunster nam meteen na de intocht een ferme pint op hun geslaagde Gooise avontuur. ,,Als ze hier bij SV Laren'99 volgend jaar Duvel schenken komen we hier met een hele Belgenbus", grijnst Marc, met 37.000 wandelkilometers achter zijn naam de meest ervaren rot van het kleurrijke viertal. Ze roemen de gezellige sfeer en de mooie streek. ,,We kenden de vierdaagse van Alkmaar al, maar deze is een stuk leuker."

Jeroen, Jan en Robin, veertigers uit Hilversum, Bussum en Almere, hebben 4 x 40 km gelopen. ,,Wij noemen onszelf de Gooise wandelvrienden en zijn volop in training voor Nijmegen", zegt Jeroen, die vooral de organisatie en de vrijwilligers een pluim wil geven: ,,Alles is hier perfect geregeld." De vriendinnen Francis, Tineke, Gea, Thea en Ans, die elkaar kennen van atletiekclub De Zuidwal uit Huizen, zijn het daar roerend mee eens. ,,Ik vind het knap dat je in een regio vol snelwegen zulke prachtige natuurroutes kunt uitzetten. Jammer dat het nu al weer voorbij is", zegt Francis.

Uit de krant