Afbeelding
Recept Wereld BBQ

De Injera van Yohn en Melat

Cultureel

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan. Volgende maand, op zondag 14 mei, stroomt het veldje van de Groene Long weer vol met mensen voor de grote barbecue. 

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant de komende weken elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Deze week: De Injera van Yohn en Melat.

Brood-recept voor Injera

Ingrediënten:
* 1,5 kopje teff-meel
* 2 kopjes water
* ½ theelepeltje bakpoeder
* snufje zout

Begin 1 dag of 2 dagen van te voren!

Maak het beslag door het teff-meel te mixen met twee kopjes water. Heel goed mixen (dat mag ook 'traditioneel' met de hand).

Laat het beslag vervolgens 24 tot 48 uur gisten. Zet de kom met een theedoek eroverheen weg, en roer vanaf dat moment niet meer. Laat het beslag rijzen.

Na 48 uur, het beslag opnieuw mixen, met een heel klein beetje water, weer 20 minuten laten rusten.

Pak een pan en verwarm deze, zonder olie. Giet een kopje van het beslag in de droge pan, en draai meteen goed rond, als bij een pannenkoek.

Zie je wat belletjes komen? Leg dan een deksel over de pan voor ongeveer 45 seconden. Daarna pak je de injera uit de pan (draai de injera dus niet om in de pan, zoals bij een pannenkoek) en laat het afkoelen.

Uit de krant