Afbeelding
Recept Wereld BBQ

De Indiase pot masala van Shwathi

Cultureel

BUSSUM - De Wereld BBQ komt er weer aan. Deze maand, op zondag 14 mei, stroomt het veldje van de Groene Long weer vol met mensen voor de grote barbecue. 

Als opwarmertje voor de barbecue plaatst de krant de komende weken elke week het verhaal van een van de deelnemers. Met het recept kun je vervolgens zelf aan de slag. Deze week: de Indiase pot masala van Shwathi.

Recept: pot masala met champignons uit India
(vegetarisch gerecht)

Ingrediënten:
* olijfolie
* ghee (geklaarde boter, zonder eiwit)
* bakje champignons, in plakjes
* 4 uien, gesnipperd
* 2 tomaten
* 6 teentjes knoflook, grof gehakt
* mosterdzaad 1 lepel
* komijn 1 lepel
* kerriebladeren, handje
* zout 2 theelepels
* stemgember 1 lepel
* chilipoeder ½ theelepel
* palmsuiker 2 theelepels
* cashewnoten, handje
* fenegriekbladeren, grote lepel

Doe de ghee en olijfolie in de pan, met de knoflook en bak het aan, voeg de mosterdzaad, komijn en kerriebladeren toe.

Doe de gesnipperde uitjes erdoor en blijf af en toe roeren.

Strooi het zout erdoor.

Voeg een grote lepel gesneden stemgember toe en vervolgens de gesneden champignons.

Blijf roeren.

Dan pas de chilipoeder.

Mix de tomaten, fenegriek en cashewnoten in een blender en voeg het toe.

Doe de palmsuiker erbij.

Laat de Masala nog 10 zachtjes pruttelen.

Lekker met rijst of roti

Uit de krant