Afbeelding
Update

Geen sprake van kinderlokker, 'verdachte man' erg geschrokken

Politie

BUSSUM - Er loopt geen kinderlokker door Bussum. Dat laat de politie weten na onderzoek. Het verhaal bleek grotendeels verzonnen. 

Er was een hele dag veel te doen om een vreemde man met rood bestelbusje. De man voor het spoor wachtende jonge jongens hebben benaderd. De man vroeg de jongens de deur van een busje open te doen en mee te gaan. De jongens sloegen op de vlucht. De man zou de jongens nog hebben proberen tegen te houden.

Man met busje al snel achterhaald
Agenten hebben het verhaal van de jongens gecontroleerd en hebben de man met het busje kunnen achterhalen. De man vertelde wel gesproken te hebben met de twee jongens, maar van verkeerde bedoelingen was geen sprake. De man sprak de jongens aan omdat ze reageerden op de muziek die hij in zijn bus draaide. De man zou de jongens ook niet hebben proberen tegen te houden. De politie laat weten dat de man erg geschrokken is van de daarna ontstane commotie. 

Agenten hebben na de man te hebben gesproken ook nog met de twee jongens en hun ouders gesproken. Na het gesprek bleek dat het verhaal van de man overeenkwam met dat van de jongens. Ze bevestigden dat er verder niets was gebeurd. 

De politie laat wel weten het goed te vinden dat de jongens zo alert hebben gereageerd op een voor hun opvallende situatie. 

Uit de krant