Afbeelding

Maat vol voor SDO: elke week last van hangjongeren

Algemeen

BUSSUM - Een kapot gemaakt hek, veel rommel en zelfs een brand. Voetbalclub SDO heeft veel last van hangjongeren van de hangplek en de skatebaan naast het sportcomplex. De voetbalclub heeft al meerdere keren aan de bel getrokken, maar tot nu toe zonder succes. 

De voetbalclub heeft elke week weer veel last van de hangjongeren van de naastgelegen hangplek. Naast de hangplek heeft de voetbalclub een poortje dat toegang geeft tot het complex. Dat hekje gaat alleen open als er een bal over het hek wordt geschoten. Het hekje wordt nu met regelmaat door de hangjongeren. "Het hek wordt al twee jaar lang over de gehele lengte opengeknipt, zodat de jeugd toegang krijgt tot het veld", zo laat de club weten.

Er wordt van alles gesloopt
Als de jongeren het hek eenmaal hebben opengebroken, gaat het van kwaad tot erger. "Eén van de dugouts wordt gebruikt om 's avonds te roken, want de volgende dag vinden we vele wietzakjes terug. Verder worden alle verpakkingen van eten en drinken op de grond achtergelaten. Op het kunstgrasveld treffen wij dagelijks sigaretten peuken aan die op het kunstgrasveld worden uitgetrapt. Ook werden er twee doeltjes op de skatebaan aangetroffen. Eind vorig jaar werd de dug out voor een deel verbrand. Ook worden de hoekvlaggen meegenomen die we de volgende dag in de bossen terugvinden."

De voetbalclub heeft de schade keer op keer gerepareerd, maar stelt dat de maat nu echt vol is. SDO praat met jongerenwerkers over de problemen en hoopt dat de problemen snel verholpen worden. 

Uit de krant