Afbeelding

Vertrek Emmaschool halverwege augustus echt zeker

Politiek

BUSSUM - Als alles volgens plan verloopt weet de Emmaschool halverwege augustus echt zeker of het kan vertrekken naar het schoolpand aan de Graaf Florislaan. Dat laat de gemeente weten na raadsvragen van Hart voor BNM.

De afgelopen maanden werd gewerkt aan een verbeterd akoestisch onderzoek. Dat moest helder maken hoeveel de buurt gaat merken van de komst van de school naar de straat. De eventuele geluidsoverlast was een groot bezwaar van buurtbewoners. Ze stapten met hun bezwaren naar de Raad van State

Laatste stappen voor vertrek
Nu de gemeente dat onderzoek heeft afgerond, wordt nog deze maand het aangepaste bestemmingsplan besproken dat de komst van de Emmaschool naar de Graaf Florislaan mogelijk moet maken. Als het goed gaat geeft de gemeenteraad halverwege volgende maand akkoord. Daarna kan ook de benodigde omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dat is de laatste stap voor de komst voor de school. Als er geen bezwaren meer komen, staat de vergunning en daarmee de plannen met de school halverwege augustus vast. 

Als het vertrek van de Emmaschool echt door mag gaan kan de verbouw van het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan van start gaan. De gemeente verwacht dat de verbouw rond de elf maanden gaat duren. De school wordt dan vlak voor de start van het schooljaar opgeleverd. 

Uit de krant