Foto: Peter Veerman.
Foto: Peter Veerman.

De harde werkers van het brandweerkorps

Algemeen

BUSSUM - Zij vormen al jaren de solide basis van het Bussumse brandweerkorps. Op de nieuwjaarsreceptie werden ze in het zonnetje gezet: Joost van Wieringen (12,5 jaar dienst), Hans Urbaan (12,5 jaar), Marco Doorenbosch (20 jaar), Jan Bert Heinen (25 jaar), Martin Esman(30 jaar) en Jan Boomgaard (40 jaar ). 
 
Joost van Wieringen: 
Zijn brandweer carrière rustig aan opgebouwd en later uitgebreid met specialismes.  Al jaren de drijvende kracht (kerninstructeur) binnen de post Bussum als het gaat om het opleiden van nieuwe chauffeurs. En niet te beroert om bij opengevallen plekken in het piketrooster deze in te vullen. Voelt zich als een vis in het water binnen de brandweer Gooi- en Vechtstreek. 

Hans Urbaan:
Begonnen als vrijwilliger binnen de brandweer Hilversum, post Hilversumse Meent. Toen deze post werd opgeheven heeft Hans de overstap gemaakt naar de post Bussum. Hans is te bestempelen als zeer trouw, zo mist hij maar zelden een oefenavond. 

Marco Doorenbosch: 
Ook voor Marco geldt: begonnen als vrijwilliger op de Hilversumse Meent, later aangesloten bij Bussum als beroepsmatig medewerker en als vrijwilliger. 

Jan Bert Heinen: 
Gedreven en van vele markten thuis, bijna een manusje van alles. Van vrijwilliger in Bunschoten naar beroepsmatig preventist in Hilversum/Huizen,  plaatsvervangend commandant in Bussum en nu Senior Medewerker Risicobeheersing. De brandweer is niet zijn enige 'hobby', Jan Bert is  ook actief in de Bunschotens politiek als gemeenteraadslid. 

Martin Esman: 
Volledig opgeleid binnen gekomen bij de post Bussum en daardoor direct inzetbaar. In de loop der jaren erg gegroeid in zijn rol als oefenleider en jeugdleider bij de jeugdbrandweer. 

Jan Boomgaard: 
Hij is 40 jaar in dienst geweest, eerst bij de bedrijfsbrandweer van Philips en daarna brandweer Bussum. Jan, niet enkel actief bij de brandweer, maar daarnaast te vinden bij voetbalclub SDO. Trouw aan alles wat hem lief is, dus ook aan de brandweer. 

Uit de krant