Afbeelding

Drukke week met woninginbraken achter de rug

Politie

BUSSUM - Bussum heeft een drukke week met woninginbraken achter de rug. Dat meldt de politie. Er werden afgelopen week zeker 5 panden opengebroken.

Vooral afgelopen zondag was het opvallend vaak raak. Toen sloegen de daders toe aan de Generaal de la Reylaan, de Lothariuslaan en het Prinses Beatrixplantsoen. Aan de Lothariuslaan werden enkele pasjes en juwelen gestolen. Buurtbewoners zagen na de kraak een witte auto wegsnellen. Wat er gestolen werd aan de Generaal de la Reylaan en het Prinses Beatrixplantsoen wordt nog onderzocht.

Twee pogingen
Twee dagen eerder was het raak aan de Zwarteweg en de Karel Doormanlaan. Daar bleef het beperkt tot twee pogingen. Aan de Zwarteweg werd 's avonds geprobeerd een keukenraam te forceren, maar de daders faalden. Aan de Karel Doormanlaan werden een achterdeur en een raam geprobeerd open te breken. Toen dat niet lukte sloegen de daders, twee donker geklede jongens, op de vlucht. 

Naar alle zaken wordt nog onderzoek gedaan. Agenten hebben de hoop dat buurtbewoners of anderen wat gemerkt hebben van een van de voorvallen en bellen met 0900-8844.

Er wordt hoe dan ook extra opgeroepen om op te passen. Gedurende de donkere dagen neemt het aantal kraken elk jaar steevast toe. Dat geldt eveneens voor de afgelopen weken. Als bewoners wat verdachts opmerken mag meteen het alarmnummer worden gebeld. 

Uit de krant