Afbeelding

Sprekers op TEDxGooiseMeren: Reinier Bosch, kunstenaar

Algemeen

GOOISE MEREN - TEDx komt naar GooiseMeren. TED staat voor Technologie Entertainment en Design. Dit is een internationaal concept van bijeenkomsten waarbij mensen elkaar willen inspireren door middel van TED-talks - korte speeches. TEDxGooiseMeren wordt zaterdag 29 oktober gehouden. Een van de sprekers is de Bussumse kunstenaar Reinier Bosch.

Wie ben je?
"Ik ben kunstenaar. Ik werk aan stukken die energie opwekken en er mooi uitzien. Dat doe ik vanuit mijn studio in Bussum, samen met mijn partner Carolina Wilcke."

Waar gaat jouw TED-talk over?
"Ik maak erfgoed dat blijvend en vernieuwend is voor zijn omgeving. Daarbij combineer ik oude materialen zoals hout en marmer met nieuwe materialen zoals geprinte zonnecellen en led-licht. In mijn lezing vertel ik over het 10 meter grote kunstwerk dat ik maak voor de stad Den Bosch vanwege 500 jaar Jheronimus Bosch. Het is een driedimensionale trechter die zijn eigen energie opwekt. Daarnaast vertel ik over de mooi ontworpen zonnecellen die toegepast kunnen worden in de gevel als bouwelement. Dat zijn mooie voorbeelden van hoe ik naar de toekomst kijk."

TEDxGooiseMeren wordt gehouden op zaterdag 29 oktober in de voormalige Studio Concordia in Bussum. Het programma duurt van 17.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten 40 euro, inclusief walking dinner. Kaarten zijn te koop via www.tedxgooisemeren.nl. ¶

Uit de krant