Afbeelding

Locatie Bussum op IJs nog onzeker

Toerisme

BUSSUM - Waar moet het evenement Bussum op IJs heen nu een aantal ondernemers heeft aangegeven de parkeerplek achter Boekhandel Los (Veldweg) niet te zien zitten als locatie?

Diverse partijen buigen zich over het ontstane locatieprobleem. Bussum op IJs kan in ieder geval niet plaatsvinden op het parkeerterrein op het gemeentehuis omdat de aannemer daar diverse containers voor de verbouwing heeft geplaatst. Dat weten ze overigens al langer dan vandaag en daarom zaten ze in januari al om tafel met de wethouder. 

Diverse ondernemers hebben aangegeven voor omzetverlies te vrezen als de Veldweg in de drukke winkelmaand december vervalt als parkeerlocatie. De gemeente ziet het verlies van deze parkeerplekken niet als een probleem.

Vooralsnog is er geen oplossing. De Ondernemers Vereniging Gooise Meren laat weten dat niet alle partijen tijdig gekend zijn in de locatiekeuze. "Deze plek kwam voor de zomer opeens naar voren tijdens het overleg met de wethouders." Nu het breed bekend is geworden blijkt dat vooral de ondernemers uit de omliggende straten faliekant tegen zijn. Opnieuw met elkaar om tafel gaan, daar lijkt geen tijd meer voor te zijn. Bussum op IJs wil half oktober uitsluitsel hebben over de locatie. Morgen komt een persbericht naar buiten met hopelijk meer nieuws over de nieuwe plek voor Bussum op IJs.

Uit de krant