Afbeelding

Enkele klachten vanwege wandelende Pokémon-zoekers

Politie

BUSSUM - Bussumse agenten hebben de afgelopen weken meerdere klachten gehad vanwege speurende Pokémon Go-spelers. 

Pokémon Go is een nieuw spel waarbij smartphonegebruikers in de echte wereld op jacht kunnen naar Pokémon. Het spel maakt gebruik van augmented reality, waarbij spelelementen over de echte wereld worden getoond. Zo kan een Pokémon via de camera van een smartphone ineens over straat lopen. Ook de locatie van de gebruiker speelt een rol: spelers moeten naar plekken in de echte wereld om Pokémon te vangen of objecten te verzamelen.

Allemaal 'vreemden' komen langs
Enkele Bussumers trokken afgelopen week al aan de bal omdat er steeds opvallend veel 'vreemden' langskwamen. "Enkele mensen vonden dat maar verdacht en belden ons, maar andere mensen vonden het bovenal ook erg vervelend dat er steeds mensen voor hun voordeur stonden", zo laat de politie weten. 

Extra alert
Vaak gaat het om normale Pokémon-zoekers, maar het korps roept Bussumers wel op om extra op te letten. "Het kan voorkomen dat er opeens zomaar opeens mensen langskomen om Pokémon te zoeken, maar er kunnen ook echt verdachte mensen rondlopen en onder het mom van het Pokémon-spel langskomen om wat te stelen of de buurt te verkennen. Let goed op en spreek mensen aan als je het even wantrouwt."

Uit de krant