Afbeelding

Na de zomer snel meer bekend over problemen KNSF-plan

Algemeen

GOOISE MEREN - Er wordt na de zomer snel meer bekend over hoe de gemeente en KNSF Vastgoed de problemen rond de bouwplannen op de KNSF-grond gaan oplossen. Dat vertelde wethouder Boland woensdag na vragen van de gemeenteraad. 

De gemeente moet weer aan de slag met het KNSF-plan nadat de Raad van State woensdag bekend maakte het bestemmingsplan voor de KNSF-grond te vernietigen na enkele bezwaren. De Raad van State acht enkele bezwaren van de bezwaarmakers van de Stichting Erfgoed Kruitpad tegen het plan gegrond. De rechters hebben de gemeente nu de opdracht gegeven het bestemmingsplan aan te passen. De gemeente heeft daar aan half jaar voor.

Vertrouwen op goede afloop
De wethouder heeft het vertrouwen dat het wel goed komt. "Er waren 26 bezwaren, waarvan de Raad van State er 3 gegrond heeft verklaard. We moeten alles nog bestuderen, maar we verwachten dat we de fouten samen met KNSF Vastgoed kunnen repareren. We hebben vertrouwen, maar het moet wel snel gebeuren. Het hangt van veel zaken af of dat ook echt allemaal snel genoeg gaat lukken. Na de zomer komen we met enkele voorstellen, waarna de raad aan de slag kan", aldus Boland.

Geen sprake van terugkeer claim
Volgens de wethouder is er geen sprake van dat de veelbesproken miljoenenclaim van KNSF Vastgoed weer op tafel komt. KNSF claimde eerder recht te hebben op een bedrag van enkele honderden miljoenen euro's als de bouwplannen op de KNSF-grond vast zouden lopen. "Als we alle fouten kunnen repareren, hoeven we ons hoe dan ook geen zorgen te maken over deze claim. Als deze claim wel weer op tafel komt, gaat de rekening naar Den Haag. Dat hebben we tijdens het fusieproces zo afgesproken. Alleen als de gemeente zelf aantoonbaar meer dan onzorgvuldig heeft gehandeld zouden we wel moeten betalen, maar daar is geen enkele sprake van. We hebben zelf naar eer en geweten gehandeld. "

Uit de krant