Afbeelding

Gemeente komt plots nog eens 2,5 miljoen tekort

Politiek

GOOISE MEREN - Weer een forse tegenvaller voor de gemeente. De gemeente komt, bovenop het geldtekort dat er al was, nog eens 2,5 miljoen euro tekort. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de gemeenteraad. 

Het tekort komt van de jaarstukken van de ex-gemeenten Bussum, Naarden en Muiden. De gemeente dacht ongeveer een miljoen euro over te hebben van afgelopen jaar, maar toen alles nog eens nagerekend werd door een accountant bleek er anderhalf miljoen tekort te zijn.

Tekort heeft meerdere oorzaken
De tegenvaller wordt vooral gevormd door geld dat moet worden toegevoegd aan pensioenpotjes voor ex-wethouders van Bussum en Naarden. Voor de ex-gemeente Bussum moet daar zeven ton aan worden toegevoegd, voor Naarden zelfs 1,3 miljoen. Verder komt daar nog eens een tegenvaller van een half miljoen bovenop door 'dubieuze debiteuren' van de gemeente Naarden. 

Tekort aangevuld van geld algemene reserves
De gemeente moet de tekorten aanvullen door het bedrag op te nemen van de algemene reserves, de spaarrekening van de gemeente.

Vrees voor volgende tegenvallers
Het zou zomaar kunnen dat de tekorten de komende weken nog verder oplopen. Alle stukken worden momenteel nog verder gecheckt door een accountant. Volgens het gemeentebestuur kunnen er nog meer tegenvallers volgen. 

Uit de krant