Afbeelding

Extra aandacht voor auto's Havenstraat

Algemeen

BUSSUM - Het gebeurt steeds vaker dat er auto's door de Havenstraat komen. Daarover klagen bewoners van de straat. Het probleem heeft de aandacht van de gemeente.

Er mogen al jaren geen auto's de Havenstraat over, maar na de werkzaamheden aan de straat gebeurt dat wel steeds vaker. Er stonden paaltjes om autoverkeer tegen te gaan, maar de gemeente heeft deze toen weg laten halen.

Vooralsnog geen borden of paaltjes
De gemeente laat weten de problemen te kennen en vraagt aandacht van mensen met auto's op de Havenstraat. "We denken dat het nu nog komt doordat mensen erg moeten wennen aan de veranderde Havenstraat", zegt wethouder Marleen Sanderse na vragen van de GOP. "We zouden borden en paaltjes kunnen plaatsen, maar dat heeft geen voorkeur. We gaan mensen nu eerst aanspreken op hun gedrag en denken er aan om te gaan flyeren om het probleem aan te kaarten. Als dat geen succes heeft, gaan we er over nadenken om toch borden of paaltjes te plaatsen."

De gemeente laat weten het probleem op de voet de volgen. "We hopen vooral dat bewoners en ondernemers aan de straat ons laten weten hoe het gaat", aldus de wethouder. 

Uit de krant