Afbeelding

Gemeente behoort tot honderd gemeenten met meeste misdaden

Politie & justitie

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren behoort tot de top honderd van gemeenten waar het afgelopen jaar de meeste misdaden werden gepleegd. Dat berekent de Misdaadmeter van het AD. De gemeente haalt een 87e plek van de 385 meegerekende gemeenten. 

Dat de gemeente zo hoog staat komt vooral doordat er het afgelopen jaar nog veel te veel huizen werden opengebroken, autokraken werden gepleegd en er veel vernield werd. De gemeente scoort daar verreweg het hoogst op. Vooral op het eerste onderdeel kan de gemeente Gooise Meren 'concurreren' met de hoogst scorende gemeenten van het land. Een voorbeeld: koploper Amsterdam haalt 60,9 inbraken per 10.000 bewoners, Gooise Meren had er 55,2 over datzelfde aantal.

Beter dan jaar eerder
Hoewel de gemeente her en der nog hoog scoort, doet het het op alle fronten wat beter dan een jaar geleden. 

Het was de eerste keer dat alle gegevens van de ex-gemeenten Bussum, Naarden en Muiden samengevoegd werden. Daardoor valt niet te zeggen of Gooise Meren hoger of lager staat dan een jaar geleden. Een jaar geleden stond Bussum op een 52e plaats, Muiden stond 74e. Naarden stond met een 152e plaats een stuk lager. 

Uit de krant