Afbeelding

Nog maar de vraag of Emmaschool echt mag verkassen

Algemeen

BUSSUM - Het wordt nog maar de vraag of de Emmaschool echt het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan kan gaan betrekken. De Raad van State aarzelt toch of het wel akkoord moet gaan met de plannen. 

Buurtbewoners van het te betrekken schoolgebouw hebben al veel langer zorgen over de komst van de Emmaschool. Ze stapten daardoor naar de Raad van State

Bewoners vrezen problemen
De bewoners vrezen verkeers- en parkeerproblemen, maar vooral ook overlast door het kabaal dat de school en de schooljeugd maakt. De gemeente stelde eerder dat het wel mee zou vallen met dat kabaal, omdat bewoners er slechts op beperkte delen van de dag last van kunnen hebben.

De Raad van State denkt daar toch anders over. Volgens de Raad van State zullen bewoners toch wat merken van het vele geluid en dat voor grotere delen van de dag. Er worden door de gemeente en de school geen maatregelen genomen om het geluidsniveau te reduceren. De Raad van State gaat daarom deels mee met de bezwaren van de omwonenden.

Raad van State eerder nog aan kant gemeente
Dat de Raad van State toch twijfelt aan de plannen van de Emmaschool mag opvallend worden genoemd. Eerder besloot de Raad van State nog dat er geen redenen waren om de plannen met de Emmaschool te schorsen. Dezelfde bezwaren van de buurt werden toen ongegrond verklaard. Nu gaat het dus de andere kant op. 

De Raad van State oordeelt over zes weken hoe het nu verder moet met de Emmaschool.  

Uit de krant