Afbeelding

Bewoners centrum hebben last van hangjongeren

Algemeen

BUSSUM - Bewoners van het centrum hebben steeds meer last van hangjongeren. Dat hebben ze laten weten aan Hart voor Bussum dat er afgelopen week vragen over stelde aan het gemeentebestuur. 

Elk voorjaar komen er meer klachten over hangjongeren. De meeste klachten gaan over het kabaal dat de jongeren maken. Het gemeentebestuur vertelde afgelopen week de klachten te kennen. "Als er klachten over hangjongeren komen gaan we daar, samen met de jongerenwerkers, mee aan de slag", vertelde wethouder Gerben Struik. 

Maatregelen tegen overlast
De wethouder: "Een voorbeeld: we hebben enkele klachten gehoord van bewoners aan de Veerstraat. De jongen hangen daar onder het afdak boven de stoep. Als ze daar praten galmt het al snel door en daar hebben de bewoners last van. We hebben gemerkt dat de jongeren daar hangen omdat ze daar gebruik kunnen maken van een draadloos netwerk van een van de winkels. We hebben met betrokkenen gesproken om te onderzoeken of dat netwerk 's avonds afgesloten kan worden. Dat maakt zo'n hangplek minder aantrekkelijk."

Last van hangjongeren? Neem contact op!
De gemeente roept bewoners die last hebben van hangjongeren te bellen met de jongerenwerkers. "Dat kan 's avonds ook gewoon. Ze gaan er meteen op af", aldus Struik.

Uit de krant