Afbeelding

Bewoners rond Kolonel Palmkazerne boos over bomenkap

Algemeen

BUSSUM - Bewoners rond de Kolonel Palmkazerne stellen dat de gemeente fouten heeft gemaakt met het kappen van bomen op de kazernegrond.

De afgelopen weken werden rond de Kolonel Palmkazerne enkele bomen gekapt vanwege het weghalen van bommen. Buurtbewoners hadden echter de zorg dat er teveel bomen gekapt zouden worden en dat dat het groene karakter van het stukje Bussum teveel zou aantasten. Dat zorgde voor veel vragen. De GOP drong er afgelopen week zelfs op aan om te stoppen met het kappen van bomen, voordat men goed gekeken heeft naar het bomenbestand en het grond rond de kazerne. 

Gemeente: wel onderzoek gedaan
De gemeente stelt dat het allemaal wel meevalt. Volgens de gemeente heeft de kazernegrond geen status als waardevol gebied en kan er daarom gewoon gekapt worden. De gemeente stelt wel dat het van te voren goed onderzoek heeft laten doen naar eventuele waardevolle bomen en dat het de groene randen van het complex voor zover te kan onaangetast heeft gelaten.

Groen beschermen
De wethouder vertelde afgelopen woensdag aan de gemeenteraad dat het goed zou kunnen dat de groene structuur van de kazernegrond straks wel beschermd gaat worden. De gemeente kan dat proces echter pas opstarten als de grond straks overgedragen wordt en er bouwplannen komen. Door de groene structuur te verankeren wordt het stuk groen voor Bussum straks grotendeels beschermen.

Bouwplannen op kazernegrond
Als alles volgens plan verloopt gaat er gebouwd worden op de grond van de Kolonel Palmkazerne. Er wordt achter de schermen al langer gesproken over zulke plannen. Het stuk grond valt nu nog onder het beheer van de provincie Noord-Holland, maar dat gaat de grond verkopen. 

Uit de krant