Afbeelding

Emmaschool mag naar Graaf Florislaan

Algemeen

BUSSUM - De Emmaschool mag het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan gaan betrekken. Dat heeft de Raad van State bepaald. De bezwaren van buurtbewoners werden donderdag van tafel geveegd. 

De plannen van de Emmaschool om het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan te betrekken zorgden al langer voor protest. Buurtbewoners stapten naar de Raad van State om de komst van de school tegen te houden. De buurtbewoners vrezen kabaal en verkeers- en parkeeroverlast door de komst van de school. Het wordt een stuk drukker aan de straat. Daarnaast hadden de bewoners problemen met het weghalen van een groenstrook langs de school. Deze strook blokkeert volgens hen nu nog het kabaal van het schoolplein.

Overlast valt wel mee
De Raad van State stelt dat de overlast wel mee zal vallen, vooral omdat er maar op een beperkt deel van de dag drukte op het schoolplein verwacht mag worden. Daarnaast zullen de buurtbewoners binnen in hun woningen helemaal geen overlast hebben van de school. 

Verkeersplan lost problemen op
Er wordt nog gewerkt aan een verkeersplan om de verkeersknelpunten rond het schoolgebouw tegen te gaan. 

Nu de Raad van State de bezwaren van de buurtbewoners van tafel heeft geveegd, kan de Emmaschool van start gaan met de verbouwplannen en alle verhuizingen. Als alles volgens plan verloopt zou de school het gebouw volgend schooljaar kunnen betrekken. 

Uit de krant