Afbeelding

Meer steun voor protest tegen groter azc

Algemeen

BUSSUM - Steeds meer bewoners rond de vluchtelingenopvang op Crailo steunen het protest tegen de komst van een groep van twaalfhonderd vluchtelingen. Dat laten buurtbewoners Peter-Jan Schatens en Jacqueline Drogtrop weten. 

De twee Bussumers trokken een week geleden aan de bel toen ze hoorden dat er een grote groep asielzoekers opgevangen gaat worden. Ze hebben vooral problemen met het grote aantal van twaalfhonderd mensen, met 400 hebben ze geen enkel probleem. "Dan kunnen we het 'probleem' beheersbaar houden. We hebben absoluut geen problemen met asielzoekers. We staan zelfs graag klaar om ze te helpen. Maar met zo'n grote groep asielzoekers verwachten we dat we straks veel overlast hebben. Dat was enkele jaren geleden, toen het asielzoekerscentrum nog open was, ook een groot probleem", zo laten ze weten. 

Buurt helpt met verder protest
Veel buurtbewoners steunen het protest van de Bussumers. Schatens: "Een deel van de buurtbewoners gaat ook helpen met het verdere protest. We hopen dat de gemeente, de provincie en het COA ons protest horen. Let wel: er valt wat ons betreft geen onvertogen woord en we hebben ook eigenlijk geen zin in een felle protestactie in het centrum van Bussum, maar we hopen wel dat er wat gedaan wordt met onze bezwaren. Buurtbewoners kunnen ons protest steunen door contact met ons op te nemen op actiecomitebussumzuid@gmail.com."

Volgende week handtekeningenactie
Volgende week zaterdag komen de buurtbewoners met een stand naar het winkelcentrum aan de Koekoeklaan, waar nog meer handtekeningen worden verzameld. Schatens: "De ondernemers aan de Koekoeklaan hebben laten weten onze actie te steunen en helpen ons. We staan zaterdag van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds bij de winkels."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant