Afbeelding

Drukke week met woninginbraken

Politie

BUSSUM - Bussum heeft een drukke week met woninginbraken achter de rug. Dat meldt de politie. Er werden zeker zes inbraken gepleegd. 

Afgelopen zondag werd aan de Havenstraat een garage opengebroken. De daders namen een tas met modelvrachtwagens en een bankpas mee. Daarvoor was het raak aan de Corverlaan. Daar stalen de daders een bestekset, een telefoon, een tablet en muntgeld. Hetzelfde weekend was het ook raak aan de Vlietlaan: daar stond een raam open en werd een Apple-tv gestolen. 

Vlak voor het weekend werd aan de Parklaan een woning opengebroken. De daders konden op het dak van een schuurtje komen en vervolgens door een raam gaan. Het alarm zorgde er echter voor dat de daders gestoord werden. Voor zover bekend hebben ze geen spullen kunnen stelen; er stonden wel enkele lades open. 

Bewoonster wordt wakker van blaffende honden
Donderdag werd er 's nachts ingebroken aan de Isaac da Costalaan. De bewoonster van het pand werd wakker toen de honden begonnen te blaffen en een lamp aansprong. Ze nam poolshoogte, maar kon niets vreemds ontdekken. De volgende dag bleek er toch een laptop gestolen. 

Woensdag was het ook nog raak aan de Genestetlaan. Daar werd een slot geforceerd en namen de daders een spaarpot, een camera en horloges mee.

Voorvallen worden nog onderzocht
Alle inbraken worden nog onderzocht. Mensen die meer weten over één of meerdere inbraken worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

Uit de krant