Afbeelding

Zeven mannen gepakt voor reeks kraken

Politie

BUSSUM - Agenten hebben afgelopen woensdag zeven mannen gepakt als verdachten van een hele reeks woning- en bedrijfsinbraken. Het gaat om mannen tussen de 22 en 34 jaar uit Bussum, Hilversum en Weesp. Ze konden worden opgespoord na langer onderzoek. 

De mannen worden ervan verdacht zeker 24 kraken te hebben gepleegd, onder meer in Bussum, Hilversum, Weesp, Woudenberg en Hollandsche Rading. Ze namen steeds geld, juwelen en computerapparatuur mee. 

De verdachten konden worden opgespoord nadat ze afgelopen voorjaar toesloegen in Woudenberg. Ze werden daar overlopen door een bewoner en een buurman en sloegen op de vlucht. De daders bleken enkele spullen te hebben achtergelaten. Deze spullen, en aanvullend sporenonderzoek, waren aanleiding om een groot onderzoek te starten. 

Gestolen fietsen gevonden
Toen de mannen woensdag, allemaal exact op hetzelfde moment, werden aangehouden vonden agenten ook meerdere gestolen spullen. Er werden onder meer fietsen gevonden die een paar dagen eerder waren gestolen aan de Stadhouderslaan. 

Zes mannen twee weken vast
De verdachten werden afgelopen week meteen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zes mannen worden nog twee weken vastgehouden en mogen geen contact met elkaar of anderen hebben. De zevende werd heengezonden, maar wordt nog wel verdacht. 

Uit de krant