Afbeelding

Bestemmingsplan Scapino/Nieuwe Brink van tafel

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad gaat het bestemmingsplan voor Scapino/Nieuwe Brink afkeuren. Deze week werd er weer over de plannen voor het dorpshart gepraat. Toen bleek dat alle raadsfracties het plan af wilden keuren. 

De gemeente moest het plan nogmaals behandelen omdat dat moest van de Raad van State. Een buurtbewoner tekende onlangs met succes beroep aan. De gemeente heeft fouten gemaakt met het proces: het plan was aan de gemeenteraad voorgelegd voordat er een overeenkomst was met de ontwikkelaar van de plannen voor het dorpshart, waardoor de grondslag ontbrak. 

De gemeenteraad moest het plan dus wel afkeuren, omdat er nog geen overeenkomst was. De gemeente had nog wel even kunnen wachten tot er wel een overeenkomst was, maar dat zou veel geld kosten: de Raad van State heeft de gemeente een dwangsom opgelegd tot een hoogte van 15.000 euro. 

De gemeenteraad moet nog wel een klap geven op het afkeuren van het bestemmingsplan. Het staat nu als hamerstuk op de agenda voor de gemeenteraad van deze maand.

Uit de krant