Afbeelding
Foto:

Lionsclub Gooiland zamelt opnieuw vreemd en oud geld in

Algemeen

GOOISE MEREN - Via een inzamel zuil bij de Albert Heijn in Naarden, Amersfoortsestraatweg 3A, gaan de leden van de Lionsclub Gooiland weer vreemd en oud en geld inzamelen voor staaroperaties in derdewereldlanden. Gedurende de maand December 2020 zal deze zuil hier staan.

Lionsclub Gooiland is een van de vijftig clubs in Nederland die aan de actie deelneemt. Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro bijeengebracht, goed voor ruim 6000 oogoperaties. ‘Elke Nederlander heeft wel vreemd en oud geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan hieraan een zinvolle bestemming gegeven worden’, zo schrijft de Lionsclub Gooiland. ‘De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.’ 

Robin Hood principe

De besteding gaat volgens het ‘Robin Hood’ principe: rijken betalen voor armen. Elke 10 euro van de actie verhoogt Wilde Ganzen tot 15 euro. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30 kost. Rijken betalen 15 euro boven de kostprijs. Met onze bijdrage van 15 euro  heeft de kliniek dan 30 euro om daarmee een arme blinde gratis te opereren. 

Bij eerdere inzamelacties waar deze Zuil ook bij de AH in Blaricum heeft mogen staan, is voor ruim 8000 euro aan oud en vreemd geld opgehaald, dat goed is voor ruim 500 oogoperaties in derdewereldlanden. 

Mensen die liever niet nu naar de supermarkt gaan in verband met het Corona, kunnen te allen tijde contact opnemen met S.Haanappel: saskia.haanappel@ziggo.nl, zodat dit bij u thuis alsnog opgehaald kan worden!

Uit de krant