Afbeelding

Nog volop onderzoek naar zaak neergeschoten hond

Politie

BUSSUM - Er wordt de komende dagen nog volop onderzoek gedaan naar het voorval met de neergeschoten hond aan de Koopweg. Dat meldt de politie. 

Een agent schoot de hond woensdag dood nadat het beest woest werd en zeker twee mensen beet. De hond had even daarvoor een kat aangevallen en doodgebeten. Er werd geprobeerd de hond tot rust te brengen, maar dat had geen succes. Zelfs toen de hond door een van de omstanders werd weggetrapt en vervolgens neergestoken bleef het beest door razen. De agent had geen andere keus en haalde de trekker over. 

Er wordt door de recherche vooral nog gekeken hoe het voorval heeft kunnen gebeuren. Er wordt nog gesproken met het baasje van de hond, de bewoonster van het adres waar de hond was en met buurtbewoners en andere omstanders. 

Veel vragen over man met mes
Naast de vele vragen over de losgeslagen hond waren er woensdag na afloop van het voorval bovenal ook veel vragen over 'de man met het mes'. Buurtbewoners en enkele anderen vonden het vooral vreemd dat de man met een mes op zak over straat loopt. 

De recherche laat weten dat er nog gekeken wordt naar waarom de man een mes op zak heeft, maar wel staat volgens hen vast dat de man het mes trok vanwege zelfverdediging. 

Uit de krant