Foto: Bob Awick.
Foto: Bob Awick.

Oppasbaasje neergeschoten hond: 'Een ander heeft hem eerst neergestoken"

Politie

BUSSUM - De eerder vandaag neergeschoten pitbull aan de Koopweg was normaal gesproken een heel leuk beest. Dat zegt het geschrokken oppasbaasje van de hond. Ze paste op de hond van haar broer.

De vrouw reageert erg geschrokken na het voorval. "Het begon toen de hond ontsnapte en een kat greep. Het baasje van de kat probeerde hem tegen te houden, maar werd toen gebeten. De hond nam toen de kat mee. We hebben echt alles geprobeerd om hem te stoppen", zo zegt ze.

Hond werd eerst neergestoken
Het oppasbaasje vertelt dat de pitbull erg gewond raakte toen geprobeerd werd hem te stoppen. Ze vertelt: "Er kwam een andere man met een hond helpen, maar dat had geen resultaat. We probeerden snel een riem te halen om de hond weer mee te nemen, maar toen de man alleen met de hond was beet de hond hem ook. De man heeft de hond toen gestoken met een mes om hem te stoppen. Een agent heeft de hond later neergeschoten."

Vrouw: 'Snap dat hond werd neergeschoten'
De vrouw zegt te kunnen snappen dat het beest ter plekke werd neergeschoten. "De hond was tenslotte al erg gewond. En er moest wel wat gedaan worden om hem echt te stoppen. Maar het geeft een erg dubbel gevoel. Normaal gesproken doet de hond echt geen kwaad en gaat het ook goed."

Aan de Koopweg wordt geschrokken gereageerd op het voorval. "Het heeft ons allemaal erg geraakt", zo zegt de vrouw. "Het was ook heel vervelend om m'n broer te moeten bellen en het verhaal te vertellen. De schok zal nog wel even door dreunen."

Uit de krant