Afbeelding
Foto: PR

Jaarlijkse herdenking door St. Vitusschool in Koepelkerk

Mensen

BUSSUM - Een bijzondere dag afgelopen donderdag voor de kinderen en ouders uit groep 7 en 8 van de St. Vitusschool. Ze waren aanwezig in de Koepelkerk voor de jaarlijkse herdenkingsviering. Deze dienst wordt elk jaar speciaal georganiseerd voor de nabestaanden van de parochianen uit de St. Vituskerk die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Er waren voordrachten, zelfgemaakte gedichten en veel muziek. Er werd een krans gelegd door twee leerlingen bij het monument met alle namen van de overledenen. Juf Annemarie, een van de leerkrachten speelde aan het eind van de plechtigheid ‘De Taptoe’ op trompet. Toen het Wilhelmus werd ingezet door de organist ging iedereen staan en werd er door alle kinderen en volwassenen uit volle borst meegezongen.

In de groepen 7 en 8 van de bovenbouw werd vooraf een gastles gegeven door Aart Koelink. Hij had een PowerPointpresentatie gemaakt en vertelde bevlogen over de Tweede Wereldoorlog in Bussum. Er werd meer dan een uur geboeid geluisterd. Na afloop stelden de kinderen heel veel vragen. Meneer Koelink heeft ook veel familieleden verloren in de oorlog.

Het was een mooie sfeervolle plechtigheid volgens de aanwezigen. En de ouders waren vooral heel trots op hun kinderen, net als Marjon Dries de directrice.

Afbeelding

Uit de krant