Afbeelding

'Nominatie voor werelderfgoed biedt kansen voor ons'

Algemeen

BUSSUM - Het is goed voor Bussum en Naarden als de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook de status van Unesco werelderfgoed krijgt. Dat zeggen wethouder Miriam van Meerten en gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland.

In Fort Werk IV kwam de gedeputeerde maandag op bezoek en Van Meerten en Geldhof spraken daar hun enthousiasme over de nominatie uit. Wethouder Miriam van Meerten benadrukte vooral haar blijdschap met de uitbreiding vanwege de kansen die de nominatie biedt om de kwaliteit van het erfgoed voor de regio te benadrukken.

Zowel voor inwoners als bezoekers is het erfgoed van de Gooi en Vechtstreek, naast landschap, belangrijk cultuurgoed dat naast goed beschermd ook verdient goed gepresenteerd te worden, zo zegt ze.
Gedeputeerde Joke Geldhof gaf aan dat het belang van de samenwerking vooral ook voor de realisering van de nominatie waaraan dit jaar hard gewerkt gaat worden belangrijk is, zodat het nominatierapport in 2019 kan worden ingediend bij Unesco.

Waterlinie
Fort Werk IV en de vestingwerken in Naarden maken deel uit van de Hollandse Waterlinie, maar niet van de Stelling van Amsterdam. Die laatste stelling kreeg al eerder de classificatie van werelderfgoed. Er staan in Nederland maar 11 plekken op die lijst, waaronder ook de grachtengordel van Amsterdam en het molencomplex bij Kinderdijk.

Uit de krant