SDO vrouwen maken korte metten met Baardwijk

BUSSUM - De SDO-vrouwen hebben in Waalwijk korte metten gemaakt met Baardwijk. Dit deden ze in de tweede wedstrijd van de nacompetitie. De dames wisten zich met een verdiende 0-5 zege te plaatsen voor de finale dubbel om klassenbehoud tegen Kadoelen uit Amsterdam.

SDO startte furieus en scoorde door Deborah van Boxtel al na twee minuten de zo belangrijke eerste treffer. Nadat Tanja van Gog in de 11e minuut de score op 0-2 bracht was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Baardwijk kon het tempo van de Bussumse vrouwen nauwelijks bijhouden en werd door de ploeg van coach Nathan Wiener alle kanten op gespeeld. Waar SDO het afgelopen week in de eerste ontmoeting nog liet liggen was het deze zondag wel veel effectiever in de afronding. Jennifer Neef zorgde voor een ruimere marge 0-3 vlak voor de pauze.

Na de rust kwam het duidelijk zwakkere Baardwijk er helemaal niet meer aan te pas en bleef SDO verzorgd voetballen. Vanuit de meerdere fraaie aanvallen waren het wederom Neef en Van Gog die voor de uiteindelijke 0-5 einduitslag zorgden. Met nog twee laatste wedstrijden te gaan tegen runner-up Kadoelen kunnen de SDO vrouwen alsnog ontsnappen aan het gehele seizoen zo dreigende degradatiespook.