Afbeelding

Plan: schaatsbaan gewoon op parkeerplaats gemeente

Algemeen

BUSSUM - Er gaat achter de schermen van alles geprobeerd worden om ervoor te zorgen dat de schaatsbaan van Bussum op IJs komende december gewoon op de parkeerplaats voor het gemeentehuis kan komen te staan. Een verzoek daartoe van VVD en CDA werd woensdag door de hele gemeenteraad gesteund.

De schaatsbaan staat al jaren op de vertrouwde plek, maar na de laatste keer werd bekend dat de baan noodgedwongen moest vertrekken vanwege de verbouwwerkzaamheden aan het gemeentehuis. De werkzaamheden moeten snel gaan starten. 

Verplaatsen levert problemen op
Volgens de gemeenteraad levert de schaatsbaan op een andere plek alleen maar problemen op: het zou meer gaan kosten vanwege extra kosten en omdat vaste sponsors van de schaatsbaan zouden afhaken en gevreesd wordt voor lagere bezoekersaantallen. 

Gesprekken met aannemer
Het gemeentebestuur gaat nu aan de slag om de schaatsbaan komende december op de vertrouwde plek terug te laten keren. Er gaat onder meer gesproken worden met de aannemer van de werkzaamheden aan het gemeentehuis. Er wordt gekeken of de aannemer toch een deel van de parkeerplaats leeg kan houden voor de komst van de schaatsbaan. 

Uit de krant