Afbeelding

Bussum heeft last van inbraakgolf

Algemeen

BUSSUM - Bussum gaat gebukt onder een ware golf aan woninginbraken. Vooral de afgelopen week was het opvallend vaak raak. Het absolute hoogtepunt was afgelopen weekend: er werden negen Bussumse woningen opengebroken. Dat meldt de politie.

Het was vooral raak rond het Brediuskwartier en een deel van de Westereng. De meeste gevallen vonden vooral 's avonds en 's nachts plaats. Waar de plotselinge toename vandaan komt, durft de politie nog niet te zeggen. "Daar wordt nog volop onderzoek naar gedaan na alle gevallen van de afgelopen week", zo laat de politie desgevraagd weten.

Vanwege het toenemende aantal woninginbraken wordt er de komende weken extra gesurveilleerd door agenten van het Bussumse korps. "Daarnaast zullen we de bewoners aanspreken en alert maken op het gevaar. We roepen alle mensen hoe dan ook op om extra op te letten. Je doet er zelf goed aan om je huis als je weggaat of gaat slapen goed achter te laten. Doe alle deuren en ramen op slot en laat een bewoonde indruk achter door onder meer wat lampen aan te zetten. Daarmee kun je al veel voorkomen. Als je wat verdachts merkt, mag je het alarmnummer 112 bellen. Dan komen we meteen."

Uit de krant