Bussumse sport van het weekend

Late treffer doet BFC de das om

Een late tegentreffer heeft BFC afgelopen weekend de das om gedaan tegen Sporting Almere. De Bussumers verspeelden daardoor een zege en stapten door de 2-2 met slechts een punt van het veld.

BFC startte sterk en kreeg al snel kansen om de score te openen. Halverwege de eerste helft kwam BFC op voorsprong te staan: Davey du Maine kon scoren na een voorzet van Jostein Ohm. De Bussumers vergaten daarna door te stoten en de voorsprong te vergroten. Dat kwam vooral doordat de ploeg te veel fouten maakte. Nog voor de rust strafte de tegenstander dat af en moest BFC een tegentreffer toestaan. Na rust bleef het aantal foutjes van BFC beperkt. De Bussumers waren een stuk beter dan de tegenstanders en kregen veel kansen om wederom de voorsprong te houden. De tegenstander kon, wonder boven wonder, echter lang stand houden. Dat gold vooral voor het laatste deel van het duel: BFC raakte een keer de lat, werd een strafschop onthouden en er werd een doelpunt afgekeurd. Vlak voor het absolute slotstuk kon Tjerk Posthuma alsnog scoren voor BFC, waarmee de zege zeker leek. Op het allerlaatste moment kreeg BFC alsnog de 2-2 te verwerken.

Zege zonder waarde voor hockeysters

De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend gewonnen van subtopper Amersfoort: 3-2. De zege had echter geen enkele waarde: de Bussumse vrouwen spelen nergens meer om. De hockeysters staan na afgelopen weekend op plaats vier van het klassement. Komend weekend staat het laatste duel van het hockeyjaar op het programma: de Bussumers spelen dan tegen GSHC Forward.

Nederlaag hockeyers

De hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend geen potten kunnen breken tegen het lager geklasseerde Klein Zwitserland: de Bussumers verloren met 2-0. Voor de Bussumers staat er nog slechts een duel op het programma. Komend weekend speelt de ploeg de derby tegen Laren.