SDO houdt het tot het laatst toe spannend

BUSSUM - Het wordt tot het laatst toe spannend of de voetballers van SDO klassebehoud zeker kunnen stellen en volgend jaar weer hoofdklasse spelen. Afgelopen weekend hadden de Bussumers een goede kans om de stap naar klassebehoud te zetten, maar SDO verloor met 1-0 van het lager geklasseerde SV Nieuw Utrecht.

Dat SDO na anderhalf uur voetballen puntloos van het veld moest stappen, had het vooral aan het team zelf te danken. SDO startte slecht en moest erkennen dat SV Nieuw Utrecht steeds een stapje sneller was. De tegenstander kreeg meer kansen en kwam met een benutte strafschop op voorsprong te staan. Nadat Raoul Pengel door SDO-speler Dino van Essen werd gevloerd, schoot Abdel Zouzou vanaf elf meter raak. Een forse domper voor SDO, waar het vervolgens een uur van op adem kon komen doordat de scheidsrechter geblesseerd het veld af moest en er pas na een uur een andere scheidsrechter was om het duel te vervolgen. Nadat het duel werd hervat kreeg SDO een eerste kans, maar Rick van der Velden bleek onscherp en faalde voor de goal. Vlak voor rust zorgde aanvoerder Berry van 't Land met een geplaatste kopbal nog voor gevaar, maar de keeper van de tegenstander redde.

Na de rust zette SDO extra aan om een tegendoelpunt te forceren. Dat kreeg de ploeg ook de kans toe: de tegenstander zorgde amper nog voor gevaar. SDO kon daardoor wat vaker voor het doel komen. Na een krap uur voetballen leverde dat een kansje op toen Maikel van Latum voorgaf op Sven Peereboom, maar Anthony Albert kon er namens de tegenstander tussen komen. Vlak voor de slotfase leek SDO recht te hebben op een strafschop toen een voorzet door Hen Gerry Hassenbaink werd weggewerkt met de hand, maar er werd geen penalty gegeven. SDO kreeg op het allerlaatste moment nog twee levensgrote kansen om alsnog een punt te pakken en daarmee goede zaken te doen voor klassebehoud. Eerst faalde Gerrit Snijders alleen voor de keeper, daarna kon Micha Fokker geen doelpunt maken. SDO probeerde nog extra druk te zetten door ook keeper Dion Thomas mee naar voren te sturen. Het ontbrak de Bussumse doelman echter aan geluk: Thomas raakte een bal aan, waardoor de bal net naast het doel belandde.

Laatste kans voetbalsters
De voetbalsters van SDO houden hun hoop om rechtstreeks degraderen te ontlopen levend. De Bussumse eersteklasser won afgelopen weekend met 1-4 van OVV'67 en heeft daarmee nog kans om de play-offs te halen. SDO speelde een sterke eerste helft en kwam, na eerst nog een afgekeurde goal, terecht op voorsprong door een treffer van Roos Mous. Vlak voor rust werd de voorsprong zelfs verdubbeld door aanvalsters Jennifer Neef. Na rust kon SDO verder weglopen toen Neef weer raak schoot. Daarna leek het er lang op dat het duel gestaakt zou gaan worden toen de scheidsrechter vervelend commentaar van de grensrechter van OVV'67 helemaal zat was. Na lang overleg kon het duel toch doorgaan. OVV'67 kon met een rake corner nog wat terugdoen, maar SDO kon de voorsprong houden.

SDO heeft nu nog kans om de play-offs te halen. Dan moet het komend weekend een punt pakken tegen titelkandidaat Maarssen.