Afbeelding

'De burgemeester van Gooise Meren, mevrouwtje? Die bestaat helemaal niet'

Algemeen

GOOISE MEREN - We hebben met z'n allen het afgelopen anderhalf jaar erg moeten wennen aan de naam van onze gemeente. Maar nu, nu we echt Gooise Meren zijn, weten we natuurlijk niet beter. Toch weet nog niet iedereen van het bestaan van Gooise Meren. Dat ondervond ook burgemeester Albertine van Vliet eerder deze maand. 

De burgemeester had enkele weken geleden een weekendklusje en moest met de auto naar de gemeente komen. Dat bleek nog wel een avontuur: de snelweg was afgesloten, er mocht geen sluipverkeer door de woonkernen en dus werd de burgemeester door verkeersregelaars tegengehouden. Veel anderen werden weggestuurd, maar de burgemeester drong er toch op aan door te mogen rijden. "Ik zei dat ik de burgemeester van Gooise Meren was en er echt door moest omdat ik wat uit moest reiken", vertelde de burgemeester woensdag aan de raad.

De verkeersregelaars waren echter resoluut. "De burgemeester van Gooise Meren, mevrouwtje? Dat kan helemaal niet. Die bestaat niet", antwoordden ze. Ze stonden erop dat de burgemeester rechtsomkeert maakte. Na wat aandringen mocht de burgemeester toch verder rijden.

Conclusie: de gemeente kan nog wel werken aan haar naamsbekendheid

Uit de krant