Afbeelding

Aanpak opvang azc Crailo wordt gewoon voortgezet

Algemeen

BUSSUM - Als het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vanaf komende maand de opvang van vluchtelingen op Crailo onder haar hoede neemt, wordt dat grotendeels hetzelfde aangepakt als dat nu door het Leger des Heils wordt gedaan. Dat heeft het COA aan de gemeente laten weten. 

De afgelopen maanden zorgde het Leger des Heils op Crailo voor professionele begeleiding van de vluchtelingen, onder meer door dagbesteding te bieden en te zorgen voor een rustige leefomgeving. Daar bleek veel lof voor: de bewoners van het azc zelf waren erg tevreden en buurtbewoners waren eveneens erg te spreken over het geleverde werk.

Alles straks hetzelfde
Nu het COA deze taken overneemt, was men bang dat alles straks anders zou gaan, maar dat is niet het geval. "Het COA gaat het werk dat het Leger des Heils heeft opgestart voortzetten. Alles wordt momenteel overgedragen", vertelde burgemeester Van Vliet afgelopen woensdag aan de gemeenteraad. "Een deel van de mensen van het Leger des Heils gaat straks voor het COA werken. Dat betekent dat veel straks hetzelfde gedaan wordt als nu. Kleinschaligheid blijft belangrijk. Vluchtelingen worden over groepen verdeeld en per groep worden ze begeleid."

Uit de krant