Afbeelding

Stilte rond vertrek woonzorgcentrum Patria

Algemeen

BUSSUM - Wat gaat er gebeuren met woonzorgcentrum Patria aan de Ceintuurbaan? Het woonzorgcentrum heeft al veel langer plannen om met alle bewoners te vertrekken, maar tot nu toe komt het er maar niet van. 

Tweeënhalf jaar geleden maakte beheerder Nusantara bekend plannen te hebben om met Patria te vertrekken van Bussum naar Almere, waar een nieuwbouwcomplex gebouwd moest worden. Dat had mede te maken met de verslechterde staat van het Bussumse pand en omdat men in een nieuwbouwcomplex nog betere zorg kan verlenen.  

Nieuwbouw Almere vertraagt steeds
Het plan was toen om een half jaar later te verhuizen. Dat bleek al snel onhaalbaar. De bouw van het nieuwbouwcomplex vertraagde keer op keer. Hoe het er nu voor staat is niet bekend. "We hebben momenteel geen nieuws te melden en weten ook niet wanneer de verhuizing precies plaats gaat vinden", heeft een woordvoerder van Nusantara onlangs laten weten. 

Toekomstplannen al klaar
De gemeente heeft ondertussen al toekomstplannen gemaakt voor het gebouw dat straks leeg komt te staan. Er moeten startersappartementen gemaakt worden. Het gebouw aan de Ceintuurbaan is daarvoor al verkocht aan een projectontwikkelaar, Nusantara huurt het nu terug. Zolang de Patria-bewoners niet vertrekken naar Almere kan er ook niet gewerkt worden aan de toekomstplannen voor het gebouw. Voorlopig blijft het stil.

Uit de krant