Afbeelding

Bussumse verdachten van mensensmokkel gepakt

Algemeen

BUSSUM - De marechaussee heeft, naar nu bekend wordt, enkele Bussumers aangehouden als verdachten van mensensmokkel.

De Bussumers worden ervan verdacht een mensensmokkelbende te hebben gevormd. De bende had het plan om met een boot asielzoekers naar Engeland te brengen. De bende kon worden opgerold toen een boot met 24 vluchtelingen en twee verdachten op het punt stond om de oversteek te maken. Dat kon worden voorkomen. Er werden twee mensen aangehouden, waarop een lang onderzoek volgde. 

Verdachten volgende maand voor rechter
Het groepje Bussumers werd afgelopen maand aangehouden. Het gaat om 3 mannen en een vrouw van tussen de 23 en 45 jaar. Ze staan volgende maand voor het eerst voor de rechter. Na de aanhouding van de Bussumers werden enkele auto's en een boot in beslag genomen. 

Bussumers onderdeel van groter netwerk
De marechaussee vermoedt dat de Bussumers onderdeel waren van een groter mensensmokkelnetwerk. De vluchtelingen moesten voor de overtocht naar Engeland forse geldbedragen betalen, tussen de 500 en 3000 dollar. Voor de overtocht werden de asielzoekers, wachtend op hun lot, opgevangen in een safehouse in Huizen. Daar verbleven ze voordat ze naar de haven werden gebracht. De marechaussee stelt met het tegenhouden van de overtocht een ramp te hebben voorkomen. 

Uit de krant