Afbeelding

Bussumse moskee zoekt andere plek

Algemeen

BUSSUM - De Bussumse Atakwa-moskee zoekt een andere plek voor een grotere moskee. Dat laat het moskeebestuur weten aan de gemeenteraad.

De gemeenschap heeft nu een moskee aan de Havenstraat, maar daar wordt het steeds meer passen en meten. De afgelopen jaren nam het aantal bezoekers van de moskee fors toe. Volgens het moskeebestuur gaat dat de komende jaren, vooral door de komst van de asielzoekers naar Crailo, alleen maar toenemen. "Zelfs als slechts de helft van alle Crailo-bewoners met regelmaat de moskee zou bezoeken, zou het bezoekersaantal van onze moskee verdubbelen", rekent het moskeebestuur voor aan de gemeenteraad. 

Michiel de Ruyterschool goede plek
Het moskeebestuur heeft zijn oog laten vallen op de leegstaande Michiel de Ruyterschool aan de De Ruyterlaan. Het oude schoolgebouw voldoet volgens het moskeebestuur aan alle gewenste normen. "Deze locatie sluit wat betreft grootte, ligging en parkeermogelijkheden uitstekend aan op de woonbuurten van de moskeebezoekers. Tevens bieden de reeds aanwezige klaslokalen ruimte voor educatieve doeleinden, alsmede de aanwezige gymzaal die als multifunctionele ruimte zou kunnen dienen", betoogt het moskeebestuur. 

Moskeebestuur vraagt om hulp
Het moskeebestuur vraagt de gemeente nu om hulp. Hoewel de huisvesting van de moskee vooral op het bordje van de moslimgemeenschap zelf terecht komt, hoopt het bestuur wel dat haar wensen onder de aandacht van de gemeente komen.  

Uit de krant