BFC kan nog net punt redden

BUSSUM - Vooral door een veel betere tweede helft hebben de voetballers van BFC ternauwernood een punt kunnen redden tegen Waterwijk. De Bussumers stapten tegen de Almeerse concurrent met 2-2 van het veld af.

Dat BFC het moest doen met 'slechts' een punt, kwam vooral door een slechte eerste helft van de ploeg. De Bussumers kregen wel de eerste grote kans van het duel, maar moesten daarna erkennen dat de Almeerse tegenstander een stapje sterker was. Dat kwam vooral doordat BFC zelf een hoop fouten maakte. Halverwege de eerste helft werd dat afgestraft: BFC stond tot twee keer toe te slapen toen de tegenstander een corner mocht nemen. Het leverde de Bussumers twee tegentreffers op. Na de twee treffers leek BFC weerloos.

Pas na rust speelde BFC een stuk sterker. Met meer vechtlust werd de tegenstander nu wel gestreden. Het leverde een paar goede kansen op. BFC leek al snel wat terug te doen, maar Tjerk Posthuma kwam echter net wat tekort om een goede trap van aanvoerder Dico Knevel tegen de touwen te werken. Het goede spel en de kans gaf BFC steeds meer kracht, de tegenstander kon daar maar mondjesmaat wat tegenover zetten.

Het spel van BFC werd halverwege de tweede helft beloond: Olivier Blaauw zette goed door en kon de bal achter de Almeerse doelman werken. Na de goal volgden meer kansen, maar de tegenstander kon met kunst- en vliegwerk lang standhouden. BFC bleef echter tot de laatste seconde knokken voor een punt. Dat werd wederom beloond: op het allerlaatste moment kon Davey du Maine de 2-2 maken. BFC kreeg daarna zelfs nog een goede kans op meer, maar dat bleek teveel van het goede.