Afbeelding

Stichting Dialoog houdt voedselpakkettenactie

Algemeen

BUSSUM / NAARDEN - Geen kerstpakket maar een voedselpakket voor gezinnen in Roemenië: al jarenlang zet de Stichting Dialoog zich in voor gezinnen in dat land en het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft groeit.

Eén op de acht kinderen uit voornamelijk dorpen en achterstandswijken in steden in Roemenië gaan nog altijd hongerig naar bed, blijkt uit cijfers van World Vision 2014. Een voedselpakket is dus geen luxe maar pure noodzaak, laat Hans Mobach van de Stichting Dialoog weten. De armoede is zo groot dat veel kinderen ook niet naar school kunnen gaan. De gezinnen die het betreft worden gescreend en alleen de gezinnen die het het hardst nodig hebben krijgen een pakket. In de voedselpakketten die rond de € 20,- kosten zitten dan ook nauwelijks luxeartikelen, behalve wat snoep voor de kinderen. Het zijn de basisbehoeften waar al nauwelijks geld voor is. In de pakketten zit onder meer rijst, macaroni, meel, olie, kip, worst, schapenkaas, margarine, suiker, wat snoepgoed en een wasmiddel.

Er is een speciaal rekeningnummer voor deze actie: NL92RABO0343711109 t.n.v. Stichting Dialoog, onder vermelding van 'Voedselpakket'. De voedselpakketten worden in de week voor kerst aan de gezinnen uitgereikt.

Naast deze specifieke actie geeft de Stichting Dialoog ook structurele hulp aan Roemeense gezinnen. Zo is er een onderwijsproject en worden reparaties aan huizen mogelijk gemaakt.

Uit de krant