Afbeelding

Politieke partijen stellen informateur aan

Politiek

BUSSUM - De politieke partijen van Gooise Meren stellen een informateur aan om een eerste beeld te krijgen van mogelijke coalities. Dat maken ze bekend na een eerste gespreksronde vrijdag. 

Maandag moet bekend worden wie de informateur wordt. De informateur krijgt de opdracht mee om advies uit te brengen over de samenstelling van een 'stabiele coalitie, die in lijn is met de uitslag van de verkiezingen en op voldoende draagvlak in de gemeenteraad kan rekenen'. Aan de hand van het advies van de informateur wordt bepaald welke partijen verder met elkaar gaan onderhandelen. De partijen hebben het streven om op 4 januari, tegelijk met de installatie van de gemeenteraad, ook het college te presenteren. 

'Goede en ontspannen sfeer'
De politieke partijen hebben vanmorgen voor het eerst met elkaar gesproken na de door de VVD gewonnen gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen woensdag. Het gesprek tussen VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks, Hart voor Bussum, 50PLUS en GOP had een goede en ontspannen sfeer, zo laten de partijen weten.

Uit de krant