Afbeelding

Remkes: geen fouten rond onderzoek Heijman

Algemeen

BUSSUM - Het onderzoek naar ex-burgemeester Henk Heijman voldoet aan alle normen. Dat zegt Commissaris van de Koning Johan Remkes als antwoord op vragen van de provinciale SP en PVV. 

De SP en de PVV trokken een maand geleden aan de bel. Ze hadden vooral vragen over of het onderzoek naar de ex-burgemeester van Bussum wel voldoet en of alle vragen wel goed en gedegen werden beantwoord. Daarnaast stelden ze de volgens hen hoge kosten voor het onderzoek aan de kaak. 

Alles volgens normen burgemeester en raadsleden
Volgens Remkes voldeed het onderzoek aan alle door de burgemeester en gemeenteraadsleden gestelde normen. Alles werd volgens hem vooraf besproken en vastgelegd, zonder dat daar achter nog aan werd getornd. Remkes stelt eveneens dat het merendeel van de gemeenteraad het rapport naar de ex-burgemeester als afdoende heeft beoordeeld. Dat zegt wat hem betreft genoeg. "Daarmee heeft het democratische proces zijn beloop gehad", stelt Remkes.  

Kosten volgens de regels, uren op orde
Over de gemaakte kosten voor het onderzoek, ongeveer 40.000 euro, zegt Remkes dat dat eveneens gebeurde volgens provinciale regels. Het bedrag valt onder het bedrag van 50.000 euro dat zonder terugkoppeling aan Provinciale Staten mag worden besteed. Dat de onderzoeksopdracht pas achteraf werd verstrekt noemt Remkes 'niet ongebruikelijk' omdat het onderzoek een 'haastklus' was. Volgens hem was alles al voldoende besproken met burgemeester en gemeenteraadsleden. Datzelfde geldt voor de door de onderzoekers gemaakte uren. 

Uit de krant