Afbeelding

Afrondende gesprekken over opvangplekken vluchtelingen

Algemeen

BUSSUM - Er worden momenteel afrondende gesprekken gevoerd over welke opvangplekken er komen voor vluchtelingen. Dat meldt de regio Gooi en Vechtstreek. De opvangplekken moeten snel bekend worden gemaakt. 

De provincie Noord-Holland, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Opvangverbond komen steeds dichter bij een afronding over de uiteindelijke noodopvang. De gemeenten willen kleinschalige opvang aanbieden. Die boodschap droegen zij begin september al uit en daarmee willen zij gehoor geven aan de landelijke oproep om locaties beschikbaar te stellen voor opvang. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum maakte weken terug al bekend dat er 3 locaties komen in de regio voor maximaal 400 vluchtelingen.

Proces vertraagd
Het hele proces heeft vertraging opgelopen. Dat heeft mede te maken met het COA, dat druk is met het vinden en beoordelen van locaties voor vluchtelingen door heel Nederland. Afgelopen week maakte Broertjes bekend dat het COA van de 10 aangedragen locaties verspreid over alle plaatsen van het Opvangverbond verschillende plekken heeft afgewezen. Nu is nog een handvol plekken over. "Ik voorzie wel dat we nog een tweede en derde ronde krijgen. Ik heb me erbij neergelegd dat we dat allemaal niet in een keer voor elkaar krijgen. Ik durf geen voorspelling te doen wanneer, want de maand oktober die eerst werd genoemd is nu ook voorbij. Maar het moet zo snel als mogelijk. We doen ons stinkende best", gaf de Hilversumse burgemeester aan.

Uit de krant