Afbeelding
Stelling

Geen sluitingstijd voor horeca?

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar waarop stemt u? En vooral: waarom? Hoe denken de politieke partijen over bepaalde onderwerpen? Tot en met de verkiezingen op woensdag 18 november presenteren we u elk weekend standpunten over bepaalde onderwerpen. Vandaag: sluitingstijden.

Zelf uw politieke voorkeur testen? Ga naar GooiseMeren.StemWijzer.nl

Sluitingstijden

Stelling: uitgaansgelegenheden mogen zelf bepalen tot hoe laat ze open blijven.

50PLUS - Eens
Ervaringen in andere gemeenten tonen aan dat gespreide sluitingstijden grote voordelen hebben. Overal op een vast tijdstip sluiten geeft vaak veel overlast en past niet meer in deze tijd

TROTS - Eens
Indien er geen overlast wordt veroorzaakt kunnen uitbaters en gasten zelf het best bepalen wanneer het tijd is om te sluiten.

D66 - Eens
D66 zet in op verlevendiging van uitgaansgebieden door flexibele openingstijden in de gebieden waar dat kan. Goede afstemming met omwonenden is hierbij van belang.

HvB - Oneens
Om overlast te voorkomen en de veiligheid te bevorderen is het goed dat de sluitingstijden, in samenspraak met de horeca, gereguleerd worden. Dat geeft ook de politie de kans om agenten verspreid in te zetten en al haar taken goed uit te voeren. De ervaringen in Bussum zijn goed en het aantal klachten is afgenomen.

CDA - Oneens
Voor de leefbaarheid van omwonenden vindt het CDA het goed dat er afspraken zijn voor de sluitingstijden van kroegen en andere uitgaansgelegenheden.

GroenLinks - Oneens
Bij uitgaansgelegenheden is er altijd een risico van overlast voor omwonenden. Een van de weinige instrumenten die de gemeente heeft om deze overlast tot een minimum te beperken, is het bepalen van sluitingstijden. Natuurlijk moet dit in goed overleg met de horeca-ondernemers gebeuren.

ChristenUnie - Oneens
De ChristenUnie kan zich vinden in het Horeca beleidsplan zoals dat door de gemeente Bussum is opgesteld. Daarin is een set van maatregelen opgenomen om de overlast voor omwonenden en misdragingen vanwege overmatig alcoholgebruik te beperken. Voor zowel Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg zijn in ieder geval vaste sluitingstijden ingesteld. Wij zijn er altijd voor als een uitgaansgelegenheid eerder wil sluiten dan volgens de plaatselijke verordeningen is toegestaan.

VVD - Oneens
In het belang van de openbare orde en nachtrust van inwoners, moeten er grenzen gesteld worden aan de openingstijden van horeca. Dat geldt te meer in de relatief kleine kernen van Gooise Meren.

GOP - Oneens
De huidige verordening opening- en sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden in Bussum kan voor wat betreft de GOP model staan in alle woonkernen. Om 02.00 uur geen bezoekers meer binnenlaten en tot 04.00 uur kunnen de aanwezige bezoekers gefaseerd de uitgaansgelegenheid verlaten. De uitbater dient mede verantwoordelijk gesteld te worden voor de nachtrust van de directomwonenden.

PvdA - Oneens
Nachtelijke overlast tast de leefbaarheid van de buurt en de gezondheid van omwonenden aan. Een zekere mate van zelfregulering kan geen kwaad, maar daar zijn wel grenzen aan.

Uit de krant