Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: Hart voor Bussum

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

Hart voor Bussum

Lijsttrekker: Marieke Munneke Smeets

Als er één lokale partij weet hoe het is om de verkiezingen te winnen, dan is het wel Hart voor Bussum. Met vijf zetels zetten ze zich in één keer op de kaart bij de vorige verkiezingen.

De naam blijft voorlopig zoals die is. "We hebben gekeken of we Hart voor Naarden of Hart voor Muiden konden oprichten, maar daar bleek niet voldoende tijd voor te zijn. Samen met de leden hebben we besloten om als Hart voor Bussum de verkiezingen in te gaan. Dat is ook een sterk merk. De komende tijd werken we ernaartoe om dé lokale partij van Gooise Meren te worden. Een naamsverandering willen we wel snel, maar we richten ons nu eerst op de verkiezingen", vertelt de gedreven Marieke Munneke Smeets.

Munneke Smeets zal samen met René Sweijen de partij aanvoeren: twee Bussumers met ervaring in de gemeenteraad. "Het is helaas niet gelukt om mensen uit Muiden op de lijst, met overigens 30 personen, te krijgen. Op zich hoeft dat niet een probleem te zijn, want de nieuwe gemeenteraad zal zich met name bezighouden met overstijgende problemen, bijvoorbeeld het sociaal domein. Monumentenzorg in Naarden of de KNSF in Muiden passen in het grote geheel. We hebben ons overigens al bemoeid met actuele kwesties in de buurtgemeenten zoals de kwestie rondom voetbalclub SC Muiden." Hart voor Bussum mikt op vier zetels. "We gaan voor de nieuwe politiek, met optimale burgerparticipatie en een open en eerlijk bestuur", besluit ze.

Terug naar het overzicht.

Uit de krant