Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: Gooise Ouderen Partij (GOP)

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

Gooise Ouderen Partij (GOP)

Lijsttrekker: Jan Kwekkeboom

De Gooise Ouderen Partij doet ook dit keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De vorige keer kwamen ze voor het eerst met twee zetels in de Bussumse raad. Jan Kwekkeboom is lijsttrekker.

"Wees eerlijk, wees transparant. Dat is waar wij voor staan." Kwekkeboom zit samen met Harry Visser in de gemeenteraad. Ze stelden onder andere samen met Marieke Munneke Smeets van Hart voor Bussum veel vragen over de woonplaats en het declaratiegedrag van oud-burgemeester Henk Heijman. Daarnaast is hij namens VNO-NCW West ambassadeur van het 100.000 banenplan en bestuurslid Werkkamer Inclusieve Arbeidsmarkt regio Gooi en Vechtstreek. Derde op de lijst is Piet Philipse, die jaren actief was in de Kringloop. "Han van Wees, staat ook op de lijst en is vooral bekend als oud-voorzitter van SC Muiden. Wij verwachten dat hij wel met voorkeurstemmen wordt gekozen. Met de wetenschap dat 50 PLUS meedoet mikken we minimaal op 2 zetels en drie zou prachtig zijn. We willen zeker proberen in de coalitie plaats te nemen. Wij komen in onze campagne niet met spiegeltjes en kraaltjes, maar zullen maximaal onze doelgroep benaderen en op meerdere manieren onze boodschap in de brievenbus laten bezorgen. We zetten ons uiteraard in voor de senioren en daaraan direct gekoppeld burgers met een zorgvraag. Het tweede punt is dat we een transparant gemeentebestuur willen met echte burgerparticipatie."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant