Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: GroenLinks

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

GroenLinks

Lijsttrekker: Gerben Struik

Gerben Stuik uit Bussum is ook deze keer lijsttrekker voor GroenLinks. Hij is vier jaar raadslid in Bussum en daarnaast docent op het Vechtstede College in Weesp. "Veel dingen gaan goed in de kernen en die moet je ook uitbouwen in Gooise Meren. Zo hebben we in Bussum de dorpsmanager om het centrum aantrekkelijker te maken. De burgerparticipatie in Naarden is goed geregeld. En Stichting Stad uit Bussum vind ik ook een blijvertje; zij weten jongeren aan zich te binden die zelf een project opzetten en uitvoeren."

Stuik wordt op de lijst gevolgd door de ervaren Maria van Rooien uit de gemeenteraad van Naarden. Ook Jan Portengen prijkt op de lijst. Hij is bekend als raadslid uit Muiden waar hij voorheen bij de PvdA zat. "Zijn kennis en kunde over lokale situaties is van groot belang. We gaan met deze club voor vijf zetels." GroenLinks wil dat Gooise Meren in tien jaar tijd klimaatneutraal is. "Het moet bijvoorbeeld makkelijker worden om zonnepanelen te plaatsen en we willen een fonds voor duurzame ondernemers. Ook belangrijk is dat we niet gaan bezuinigen op zorgvoorzieningen." De komende tijd zullen de leden van GroenLinks op de stations te vinden zijn met folders en in woonwijken met de verkiezingskrant. "Fractievoorzitter Jesse Klaver uit Den Haag komt in Gooise Meren op bezoek. Dat zal hopelijk positief uitstralen op ons. Om in termen van Jesse te praten: wij willen met GroenLinks naar een ontspannen samenleving."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant