Afbeelding
Politieke partijen

Naar de stembus: D66

Politiek

BUSSUM - Komende november mag u stemmen voor de eerste gemeenteraad van Gooise Meren. Maar op welke partij kunt u stemmen? Op wie? En vooral: waarom moet u op welke partij stemmen? 

We presenteren u de deelnemende partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november.

D66

Lijsttrekker: Maarten Balzar

Maarten Balzar prijkt boven aan de lijst van D66. Hij groeide op in Bussum en vanaf 2000 woonde hij in Muiden waar hij ervaring met het raadswerk opdeed. Tegenwoordig woont hij weer in zijn geliefde Bussum, waar hij ook veel tennist. In het dagelijks leven is hij patentonderzoeker bij het Europees Patent Buro.

"Ik heb twee raadsperiodes in de raad van Muiden gezeten. Ik heb dus veel ervaring op grote dossiers zoals het KNSF-terrein. Ook was ik fel tegen de bezuinigingen op de bibliotheek; die moet behouden blijven." Op de lijst staan ervaren raadsleden zoals Koos de Haan, Theo Fambach en Olav Vroom, maar er is ook gekozen voor vernieuwing door Sawan Bruins en Geert-Jan Hendriks hoog op de lijst te zetten.

"We gaan ervan uit dat D66 een van de grotere partijen in Gooise Meren wordt. Duurzaamheid vinden we belangrijk. Zo kijkt Theo Fambach uit Naarden hoe het gemeentehuis in Bussum zo verbouwd wordt dat het ook voldoet aan de duurzaamheidsrichtlijnen van 2020. Wat we ook belangrijk vinden is dat er meer veilige fietspaden komen. Iedere zaterdag zullen we het gesprek aangaan met de mensen uit de kernen om over onze standpunten te praten. Alexander Pechtold komt op 14 november naar de verkiezingsmarkt in Bussum. Landelijk ligt D66 ook goed. We gaan voor minimaal vijf zetels."

Terug naar het overzicht.

Uit de krant